Tel: 0720 080 332| Mail: contact@asociatiasfantafilofteia.ro


Să învățăm să fim mai buni!

Ce trebuie să ştiţi despre noi

    Asociaţia Sfânta Filofteia Valea Jiului a luat naştere după ce preotul stareţ de la Schitul Straja a avut iniţiativa de a face ceva pentru persoanele cu nevoi speciale şi mai ales pentru copiii care cerşesc. Ideea a fost preluată de un cunoscut om de afaceri, care a donat clădirea fostului hotel Diana din Lupeni, noii asociaţii.

    Misiunea Asociaţiei Sfânta Filofteia este aceea de a sprijini persoanele cu nevoi speciale (copiii străzii, copiii proveniţi din medii defavorizate, copiii cu familii dezorganizate, monoparentale, familiile nevoiaşe şi vârstnicii cu venituri mici) prin acordarea de sprijin moral, psihologic, social, material şi educaţional acestora.

    Să construim o altă lume, un loc ocrotit, unde copiii sunt însoţiţi cu grijă, cu dragoste şi profesionalism pe drumul greoi al ascendenţei, unde lucrurile sunt gândite şi planificate în funcţie de nevoile copilului şi pentru dezvoltarea lui armonioasă, un loc în care se pune accent pe experienţele pozitive, care ajută creşterii, şi pe înţelegerea riscurilor şi a efectelor lor. Un loc în care nu este îngrădită libertatea copilului, ci unul în care copilul şi familia sunt orientaţi şi însoţiţi când există această solicitare.

    Să ajutăm împreună copiii străzii care îşi câştigă existenţa cerșind, elevii care nu pot fi întreţinuţi de către părinţi în şcoală dar şi familiile nevoiaşe sau vârstnicii cu venituri mici. Pentru asta avem nevoie și de dumneavoastră, de orice ajutor pe care ni-l puteți da!

    Conform Statutului nostru, Asociaţia Sfânta Filofteia Valea Jiului este o organizaţie nonprofit, înfiinţată în scopuri caritabile, pentru a acorda ajutor moral şi material celor aflaţi în nevoie, fără deosebire de vârstă, sex, naţionalitate sau apartenenţă religioasă.
    În realizarea acestui scop, asociaţia îşi propune ca obiective acordarea de ajutoare materiale, de asistenţă şi sprijin moral, după cum urmează:

  1. derularea de programe de asistenţă socială adresate copiilor abandonaţi;
  2. recuperarea şi reintegrarea copiilor străzii sau copiilor abandonaţi;
  3. oferirea de mese calde, organizarea de tabere anuale gratuite;
  4. sprijinul pentru integrarea în viaţa comunităţii a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele;
  5. ajutorarea celor defavorizaţi prin donaţii şi organizarea de servicii sociale;
  6. realizarea şi editarea de cărţi, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, site-uri web, programe informatice şi alte materiale informative;
  7. organizarea de cursuri de pregătire, seminarii, conferinţe, dezbateri publice, precum şi organizarea de marşuri, manifestaţii publice şi alte activităţi de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii;
  8. acordarea de consultanţă şi consiliere persoanelor interesate, în domeniile respectării drepturilor omului, dezvoltării conştiinţei civice şi a moralei creştine precum şi în alte domenii de interes general ce privesc viaţa publică;
  9. dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autorităţile publice din ţară şi străinătate;
  10. dezvoltarea unor activităţi economice proprii în vederea autofinanţării;
  11. alte activităţi prevăzute de lege, potrivit scopului asociaţiei;
  12. sprijinirea educaţiei în grădiniţe şi şcoli de diferite grade şi sisteme de învăţământ;
  13. Susţinerea culturii şi sportului; promovarea principiului competenţei a poli-calificării şi mobilităţii profesionale;
  14. Încurajarea eficientă a relansării agriculturii şi protecţiei mediului;
  15.  Educarea populaţiei spre caritate şi ridicare a nivelului moral al societăţii.

 

Să învățăm să fim mai buni!

  • Despre voluntariat

    Întrucât copiii au anumite pro-bleme,este foarte important ca voluntarul să-i fie alături ...

    Continuare »

  • Cum puteți ajuta

    Sunt atâtea modalități prin care putem ajuta, tot ce trebuie e să vrem ...

    Continuare »